Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ruzgar50
iyi güzelde ben hayatımda ilk defa yapıyorum maya bulma şansım yok o yüzden evdeki hazır sirke kullandım benim yapdıgım aşamaları ve koydygum resimlere bakarak bana bundan sonra yol çizersen ççok makbule geçer
|
Sayın ruzgar50,
Konuyu baştan sona incelerseniz, sorunuza cevap bulma olasılığınız çok yüksek.
Benim hatırladığım kadarıyla, beyaz tabaka eğer jölemsi bir tabaka değilse, Beyaz pamuksu bir tabaka ise buna çiçeklenme deniyor ve sirkenin bozulduğuna işaret ediyordu.
Bizim de ilk defa kurduğumuz elma sirkelerinden biri sineklere yuva oldu ama ikincisi yolunda düzgün ilerliyor gibi.
Biz de mayalanmayı hızlandırmak için hazır sirke kullanmıştık, hatta hazır sirkenin içindeki E 223 (Sodyum metabisulfit) maddesi bizi biraz ürkütmüştü, raf ömrünü uzatmak ve bakterilerden korumak üzere kullanılan zehirli bir madde. Aynı maddeyi ve türevlerini bir çok markada görmek mümkün maalesef.
E 223 Sodyum metabisulfit ile ilgili yazımıza ulaşmak isterseniz :
Evde elma, üzüm sirkesi yapımı
kolaylıklar dileriz .