Herkesin bir tekniği vardır aslında yaprak sarması konusunda ama herkesin de becerebileceği bir yemek değildir.
Kaliteli yaprak ve lezzetli baharatların çeşnilendirdiği özel bir iç harcı ile birleşerek yapılan sarmalara son dokunuş kimi için arzu ettiği zeytinyağı çeşidi, kimi için bir kaç dilim limon, kimine göre tencerenin alt ve üst katını yaprak ile kaplamak ya da pişirme esnasında kapak kapanmadan önce dolma taşı denilen kapağı yerleştirmek, ya da yaprak şeklindeki erik pestilini son olarak en üst kata yerleştirmek olabilir. Yine pişme süresi en kritik noktalardan biridir.
Bence yaprak sarmasına her aşçı kendi özel dokunuşunu uygulayarak kendi imzasını atar.
Bu arada muhacirlerin yaprakları kulaklı sardığını bilmiyordum. Ben de bazen kulaklı bırakırım. Köklerde muhacirlik olduğunun bir kanıtıymış demek ki, şimdi anladım sebebini