View Single Post
Eski 26-09-2012, 03:19   #6
kelebek çalısı
Ağaç Dostu
 
kelebek çalısı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,581
Herkesin bir tekniği vardır aslında yaprak sarması konusunda ama herkesin de becerebileceği bir yemek değildir.

Kaliteli yaprak ve lezzetli baharatların çeşnilendirdiği özel bir iç harcı ile birleşerek yapılan sarmalara son dokunuş kimi için arzu ettiği zeytinyağı çeşidi, kimi için bir kaç dilim limon, kimine göre tencerenin alt ve üst katını yaprak ile kaplamak ya da pişirme esnasında kapak kapanmadan önce dolma taşı denilen kapağı yerleştirmek, ya da yaprak şeklindeki erik pestilini son olarak en üst kata yerleştirmek olabilir. Yine pişme süresi en kritik noktalardan biridir.

Bence yaprak sarmasına her aşçı kendi özel dokunuşunu uygulayarak kendi imzasını atar.

Name:  zeytinyağlı.jpg
Views: 9294
Size:  50.6 KB

Bu arada muhacirlerin yaprakları kulaklı sardığını bilmiyordum. Ben de bazen kulaklı bırakırım. Köklerde muhacirlik olduğunun bir kanıtıymış demek ki, şimdi anladım sebebini

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön