View Single Post
Eski 25-09-2012, 22:37   #4
badrobot
Ağaç Dostu
 
badrobot's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2011
Şehir: Manisa
Mesajlar: 2,734
sayın Adem Keskin ve Sakaki. çok teşekkür ederim.
sayın Adem Keskin, bu tür kabuklu bit konusunda çok hassas. bir kere bulaştımı ilaçlamak bile tam anlamıyla ağacı kurtaramaya biliyor. ağaç sanki güçsüzleşiyor. bu nedenle bahçeyi periyodik olarak nedensiz ilaçlıyorum. zararlılarla mücadele zor bir iş. bu konuda herkesin çok dikatli olması gerekiyor. hastalık ve zararlılar geldikten sonra değil gelmeden önce önlemler alınması daha doğru oluyor.
Sakaki aslında doğru söylüyorsunuz. bahçeler yetmez hale gelecek bir gün. fakat elimdeki ağaç stoğu çok fazla. topraktan çıkarmadıklarım olduğu gibi daha önümüzdeki kış saksılardan toprağa aktaracaklarımda var. üstelik bir taraftanda üretim yapmaktayım. üretim konusundada denyerek bazı ağaç türlerini ağabeyimle birlikte üretmeyi başardık. bir süre sonra o ürettiklerimide toprağa aktarma ihtiyacı doğacak. bu arada benim BONSAİ merakımın yanı sıra birde TOPİARY merakımda var. o iş için daha da büyük bir arazi gerekmekte. aslında kara kara düşünmüyor değiliz.
bu arada aşı macunu geldi ve uygulama da yaptım. dediğiniz gibi şeffaf olanı aldım. gerçektende çok güzel. hiç bir renk algılayamıyorsunuz, sanki ağacın kendi dokusu. önerdiğiniz için teşekkür ederim.

badrobot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön