View Single Post
Eski 24-09-2012, 14:43   #184
mesutcan
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-12-2010
Şehir: Isparta
Mesajlar: 150
Sayın mrduran, çok naziksiniz. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Sayın kazanlik, çok faydalı ve çok çok önemli uyarınız için çok teşekkür ederim.

Aslında mesleğim elektrikçilik değil ama merak ve heves resmen dürtüklüyor beni. Elektrikçi çağırıp yaptırmaya kıyamıyorum. Evim yeni yönetmeliklere göre yapıldığı için kaçak akım rölesi bulunuyor. Kaliteli bir ürün takılmasını söylemiştim ustalara. Dediğiniz gibi, bu rölenin hayat kurtardığını çok duymuştum. Sabah akşam nem içerisinde olacak bu tesisatın mutlaka korunması gerekiyor.

Sucu ustam tüm kanalizasyon borularını değiştirmiş, çimleri de perişan etmiş sağolsun. Sonbahara giriyoruz. Vakit oldukça toparlayıp asıl tamiratı baharda yapmayı planlıyorum. Hem kazılan yerler tüm kış boyunca iyice oturmuş olur. Sulama sisteminde de patlak çatlak yok neyse ki.

Sayın masalevi merhabalar. İlk mesajınızı başlığıma yazmışsınız. Hoş geldiniz, şeref verdiniz. Çimler sulanmadığında bir süre sonra dediğiniz gibi resmen toz toprak oluyor. Sanki orada hiç çim yokmuş gibi oluyor.

Çimin sağlığı için üç şey gerekli. 1. Besin, 2. Su, 3. Bakım. 1. maddedeki besinden kastım, gübreler. Suni ya da doğal. Doğal kullanılacaksa yanmış davar gübresi mükemmel iş görecektir. Sulama çok önemlidir. Çim, su konusunda nazlı bir bitki. Sürekli ister. Sık aralıklarla ve az az ister.Göl gibi sulamak da iyi değildir. Çürüme ve mantar oluşumuna sebep olur. 3. madde olarak bakım çok önemli. Araya karışmış ayrık otlarının temizliği, düzgün periyotlarla ve keskin bıçaklı makinelerle yapılan kesim ve olası hastalıklara müdahale çok önemlidir. Bu üç maddeden biri yoksa çim keyif vermiyor malesef.

Çimle ilgili geniş bilgi için forumumuzun aşağıda linkini verdiğim sayfasına bakabilirsiniz.

Çimlerde yaşanan sorunlar

Selamlar, saygılar.

mesutcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön