View Single Post
Eski 23-09-2012, 22:21   #93
Serpent
Ağaç Dostu
 
Serpent's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-10-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 236
Hımm!

Benim hasat ve kabak tartım davetime olumlu yanıt veren Ankara'dan bir kişi bile çıkmadı. Demek ki Ankaralı üyelerin ilgisini çeken bir konu değil.

Kimse çıkmayınca en büyük kabaklarımdan bir tanesini (yani eski birinci ve muhtemelen yeni ikinci durumdaki kabak) neredeyse tamamiyle olgunlaştığı için hasat edip tarttık. Bu iş kolay olmadı. Çünkü elimizdeki iki banyo baskülü de en fazla 120 kg a kadar tartabiliyor. Ayrıca kabağı bunların üstüne koysak, üst platformlarının küçüklüğü nedeniyle koyamıyoruz.

Mühendis oluşumuzun yardımıyla iki baskülü birleştirecek şekilde bir tartı yaptık. iki baskülü birleştirecek şekilde bir sağlam kontraplak koyduk. Baskülleri sıfırladık ve kabağı koyduk. Sonuçta iki baskülün okumalarının toplamı kabağın ağırlığını verdi. 131,2 kg. Bu arada, kabağı üstüne koyduğumuz kilim ile 5 kişi zor bela tartı yerine taşıyabildik.

Şimdi bu tartım herkesi tatmin etmeyebilir. Bu nedenle önümüzdeki günlerde kabağı Ankara'nın Bala ilçesine götürüp orada bulduğum 150 kg kapasiteli elektronik tartıda tekrar tartacağız. Ayrıca Bala Noteri'nde tescil ettirmeye çalışacağız.

O nedenle şımdilik verdiğim sonucu geçici bir sonuç olarak deklere ediyorum.

Vakit bulunca fotoğrafları da foruma koyacağım.

En büyük olduğunu düşündüğüm kabağın kabuğu henüz sertleşmediği için hasat etmedik. Onun hasatına 8-10 gün var diye düşünüyorum. Hasat edince onun da 130 kg civarında veya daha fazla olmasını bekliyorum.

Selamlar..

Serpent Çevrimdışı   Başa Dön