View Single Post
Eski 23-09-2012, 04:27   #24
YeniBON
Ağaç Dostu
 
YeniBON's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-10-2011
Şehir: BANDIRMA
Mesajlar: 272
Fotoğraf Makinaları.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cefrin Mesajı Göster
merhabalar

Ben fotoğraf makineleri hakkında bilgi almak istiyorum. Fotoğrafçılık hevesim yeni başladı sayılır. Fotoğraf makinesi nasıl kullanılır pek bilmiyorum. Dijital istemiyorum dslr ile başlamak istiyorum benim gibi bir acemi için nasıl bir makine önerirsiniz birde fiyatı makul olan birşey istiyorum. Doğa, manzara, makro ya da bir kuş gözlemcisi için hangi makineleri öneririsiniz. Yardımcı olursanız sevinirim.
DSLR'nin D'si dijital anlamındadır. Dijital dışında ki makinaları genelde profesyoneller kullanmaktadır ve amatörler için hiç kullanışlı değildir. Makinalar hep Kullanım Klavuzlarıyla gelir. Kullanım Klavuzlarının yanında ayrıca çektiğiniz fotoğrafları işlemek üzere farklı bilgisayar proğramlarının yer aldığı CD'leri de vardır. İnternette aradığınız zaman çok farklı fotoğrafçılık siteleri ve forumlar var. Ayrıca bizim forumumuzda fotoğrafçılıkla ilgili bölümde var. Güzel fotoğraf çekmek için güzel paralar ödemeniz gerekmez.
Dijital fotoğrafçılıkla ilgili ipuçları veren bir kitabın bilgilerini bir kaç mesaj öncesi paylaştım. Makina alımı yapmadan önce amacınızı ve amacınıza uygun makinayı tespit önemli. Bu sayfalarda yazan Muhsin Hanif ve gencmenn isimli üyelerimiz de daha geniş bilgi verirler.

YeniBON Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön