View Single Post
Eski 23-09-2012, 00:45   #22
Muhsin Hanif
Ağaç Dostu
 
Muhsin Hanif's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-06-2012
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 219
Sn. Lilium, eğitim her konuda her zaman gerekli ama başta vakit olmak üzere imkanlar çoğu zaman elvermiyor. Aslında internette fotoğraf çekim teknikleri üzerine bilgi veren güzel siteler var. Onları okuyarak başlayabilirsiniz.

Dediğiniz gibi megapiksel sayısı olayın en önemli noktası değil. Makineyi tutuştan başlayarak teknik özelliklere kadar bir çok faktör var.
Eğer netlik konusunda sıkıntı yaşıyorsanız bir kaç tavsiyede bulunabilirim.

İlk olarak nikon L120 neredeyse dslr makineler kadar ağır. Bu yüzden tutuşu düzgün yapmalı ( sol el avuç içi ile alttan ) , mümkünse destek almalı ( masa , ağaç vs. ) , uzun süre çekim pozisyonunda beklememeli ( gerekli ayarları yapıp çekime karar verdikten sonra pozisyon almalı ) .

İkinci olarak deklanşöre yarım bastığınızda netlik ayarını otomatik yapıyor. Deklanşöre basarken fazla güç uygulamayın, bastığınız anda ve bastıktan sonra hareket etmeyin. Çoğu insan çekim sesi duyulduğu anda hemen pozisyonunu bozuyor ve bu da görüntüde netliği etkiliyor.
Çekim yapacağınız ortama uygun sahne modunu seçmek faydalı olacaktır.

Video işlemleri için başka programlar da var. Çok iyi bildiğim bir konu değil ama Quicktime programı mov eklentili dosyalar için kullanışlı diye duymuştum.

Muhsin Hanif Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön