View Single Post
Eski 22-09-2012, 23:35   #3
Kültigin
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-12-2011
Şehir: Csaszartoltes
Mesajlar: 140
Thumbs down

Sayın Bahçedenn forumdaş,

Bu harika bilgileri bizlere ulaştırdınız ya, Allah da size çok darda kaldığınız, "yandım anam" dediğiniz bir anda, bir hızır yetiştirsin. Yoksa ben bu bilgileri nerde bulurdum..! Altın bulmuş gibi oldum. Çok teşekkür ederim.

Yalnız, çoğu şey, kafamı karıştırdı. Acemi olmak zor iş vesselam. Bir iki şeyi sormam lazım. Umarım benim gibi yeni başlayan acemilere kızmayıp, biraz daha açıklarsınız.

"Marullar arasında çapraz tozlaşma ihtimali zayıftır. Bir önlem olarak tohuma ayrılacak olan diğer çeşitlerden 7,5 m uzağa ekin." demişsiniz. Burada bahsi geçen "diğer çeşitler", diğer sebze çeşitleri mi, yoksa diğer marul çeşitleri mi? Top marul ve kıvırcık marul yan yana olmaz mı?

"Turplar çapraz tozlaşır; ya diğer çeşitlerden 800 m uzakta ya da haşereye karşı tel kafesle korunmuş mekanlarda ekilmelidir." demişsiniz. Tel kafes ile korunmuş mekan nasıl bir şeydir? Değil görmek, gözümde bile canlandıramadım. Bunu biraz daha anlatır mısınız lütfen. Hatta varsa bir resmi olsa.... Baksam görsem, anlasam.

"Biberler çapraz tozlaşır, bu nedenle diğer çeşitlerden en az 150 m uzakta veya haşereye karşı tel kafesle korunan mekanlarda ekin." demişsiniz.

Ben bahçemde, aşağı yukarı 4 x 4 metrelik bir bölüme pritamin denilen cinsten, uzun, tombul, elma biberi, acı, tatlı, sivri hatta ufak süs biberi cinslerinin her birinden 5 şer 6 şar fide dikiyordum. Sizin verdiğiniz bilgiye göre çok yanlış bir şey mi yapmışım acaba? Bunları ayrı ayrı yerlere mi dikmeliyim?

Teşekkürler ve selamlar.


Düzenleyen Kültigin : 22-09-2012 saat 23:37 Neden: İmla hatası düzelttim.
Kültigin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön