View Single Post
Eski 20-09-2012, 09:00   #408
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi matematikseda Mesajı Göster
merhaba arkadaşlar ben evimde yediveren gül yetiştiriyorum . sanırım böceklenme oldu bitki dallarında bir oluşum var o bir süre sonra bitki dallarının kurutuyor . bende bir ilaç aldım ve su ile karıştırarak bilinçsizce çiçeği suladım bu bitkiye zarar verir mi .. yani spreyle sıkmadığım için sorun olur mu acaba

Böceklenme ile dallardaki hastalık farklıdır. Bu gibi durumlarda fotoğrafla, bitki hastalıkları başlığında sorabilirsiniz.

Güllerde bitlenme çok görülür, bilmediğiniz zehirli bir ilaç almaktansa ev yapımı ilaçları kullanabilirsiniz. Bitlerde arapsabunu-zeytin yağlı tarif işe yarıyor ama bazen goncaları yakabilir, yaprak ve dallara uygulanıyor.

Aldığınız ilacın tarifinde sulanması için kullanılabileceği yazıyor muydu? Böcek ilacı ise yanlış kullanmışsınız, bitkiye zarar verme ihtimali olabilir, gerekirse bol su ile sulayın.

Her hastalığın ve zararlının ilacı farklıdır ve uygulama nasıl tavsiye ediliyorsa ona göre yapmak gerekiyor, aksi halde elinizdeki bitkilerden olabilirsiniz. Zehirli ilaçlar da hem kesenize, hem sağlığınıza hem de çevreye zarar.

Burada kısaca sizi tanımak isteriz.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön