View Single Post
Eski 06-05-2007, 23:44   #856
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi qxyl Mesajı Göster
Sayın Mine Hanım
Aralık ayında ikeadan çiçeğine ve kokusuna vurularak gardenya almıştım. Üzerinde bir çiçek ve 18 tomurcuk vardı. Üzerinde yazan bakım talimatlarına (*yapraklarına düzenli olarak su püskürtün. *yerini sık değiştirmeyin.* direk güneş almayan ama ışıklı ortamda tutun. *Kireçsiz su ile sulama yapın.) uyarak bakmaya çalıştım. haftada 1 kez yapraklarına su püskürttüm.Sürekli konuştum onunla.. yani herşeyi yaptım ama; sonuç hüsran oldu. ilk önce tomurcukları diplerinden çürümeye başladı. çiçekli bitkiler için bitki besini verin dedi çiçekçi. verdim ama olmadı hiç tomurcuk kalmadı. sonrada o canlı yaprakları döküldü ve sonunda kurudu. tekrar ikeadan aynısından aldım. bu kez başka bir yere koydum. yine aynı şeyler oldu. bu kez birde yapraklarda büzülme meydana geldi. ve sonunda oda öldü. Bir arkadaşımda aldı aynısından ve oda başaramadı. sonunda pes ettim. ama geçen gün bir çiçek üretim yerinde tanesi 1 ytl gibi komik bir fiyattan (ikeadakine oranla),2 tane tomurcuklu ve plastik torbaların içine ekilmiş çelik aldım. Ve hala saksıya ekemedim korkumdan. bu seferde aynı hüsranı yaşamak istemiyorum. sizden ricam

*nasıl bir saksıya ekmeliyim?
*ne kadar sıklıkla sulamalıyım?
*yapraklarına ne kadar sıklıkla su püskürtmeliyim?
*tomurcuklarına su değmesi problem yaratır mı? Yaratırsa nasıl su püakürteceğim?
*koçtaşta satılan topraklar ekim için uygun mu?
*nasıl bir yerde durması gerekir?

isterseniz resimlerinide ekleyebilirim.şimdiden çok teşekkürler..
* Fidanınızı kendi torbasında 2-3 parmak daha geniş ve derin saksıya dikiniz.
* Çiçeklenme döneminde düzenli sulayın ancak iki sulama arası hafifçe kurumaya izin verin. Çok veya az su tomurcuk dökümü yapar.
*Yapraklara su illa püskürtmek zorunda değilsiniz.Tomurcuklara su değebilir, yeter ki açılmamış olsunlar. Su kireçsiz olmalı. Eğer uygulayacaksanız hergün püskürtmelisiniz.
* Koçtaşta satılan topraklar genelde torf. Bu yüzden harcınızı kendiniz hazırlayın. 1/3 bahçe toprağı, 1/3 torf ve 1/3 kompost katın. Sabah güneşi alan yerlere bayılır. İzmir'de artık balkonda bakabilirsiniz.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön