View Single Post
Eski 18-09-2012, 09:28   #325
selenn
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mmanager Mesajı Göster
iyi günler Selen hanım ben de atlas çiçeği tohumu sipraiş ettim de acaba bu çiçek hakkında bildiğiniz özel bilgiler var mı şimdi ben Adana da yaşadığım için hava çok sıcak ve daha da ısnmaya devam edecek gibi görünüyor.Acaba atlas çiçeği tohumları 36-37 derece gibi gündüz sıcaklığı olan yerlerde çimlenir mi ya da ölür mü.çimlenme için hümik asit kullanabilirmiyiz.toprağına perlit cocopet ve vermikülit koysak faydalı olur mu.Bilgi verirseniz çok teşekkür ederim
Merhaba sayın mmanager, öncelikle geç yanıtım için özür dilerim. Uzun bir süredir bilgisayarımdan uzaktaydım ve siteye malesef giremedim.

Tohumları ektiniz mi bilmiyorum ama ben yine de size yanıt vermek istedim. Adana sıcak bir iklim avantajlarınız bana göre daha fazladır. Çimlenme için sıcak hava olumlu bir etken; toprak nemli olduğu sürece ısınıp tohumları kolaylıkla patlatıyor ama nemle sıcalık bir arada olunca hastalıklara karşı dikkat etmeniz gerekebilir. Humik asit ben hiç kullanmadım bu nedenle ezbere birşey söylemek istemem.

Toprak karışımında perliti ve cocopeati ben birlikte kullanmıyorum. İki malzeme de su tuttuğundan aşırı nemli bir ortamda yeni filzler bence sağlıklı gelişmiyor. Ben toprağa bir miktar Cocopeat, bir miktar da akvaryum taşı katarak çimlendirdim tohumlarımı.

Mantar hastalığı sıcak iklimlerde daha sık rastlanan bir sorun, bu nedenle toprak yüzeyinde pamuksu bir oluşum izlerseniz sulandırılmış bir fungusit ile spreyleme yaparak filizleri korumuş olursunuz. Çimlenme başladıktan sonra filizler son derece hassas oluyor bu nedenle direkt güneş ışığından korumanızı tavsiye ederim. Gövde biraz belirginleştikçe gövde rengi bize yol gösteriyor. Canlı yeşil bir gövde yeterli ışığı alıyor anlamına geliyor.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön