Kızılcıklarımı akşam görebildim. Bazıları çok olgun, bazıları da hamdı. Olgun olanları ayırdım, ham olanlar da bir kaç gün açıkta bekleyecek.
Kabuklarını kullanmak istediğimden çok ince süzgeç kullanmadım, kaynatmadığım için zaten zor geçeceğini düşündüm. Tencere içine konabilen bir rendem vardı, onunla denedim. Rende üzerinde kevgir işini gören delikler de var. Rendenin ters yönünde ve deliklerin üzerinde ovalayarak çekirdekleri ayıkladım. Arada iri parçalar da içine karışmaış ama belki ufalayınca gider, gitmezse ya öyle tüketeceğim, mırın kırın eden olursa, pişiriken blender kulanacağım.
Bu sabah işim çok, en kısasından un ve az tuzla hamuru yoğurdum. Ele yapışmayacak kıvama gelince küçük parçalara ayırdım, serdim. Bu partinin sarımsağını pişirirken koyacağım.
Hamurun rengi fotoğraftakinden farklı, çok güzel ama kuruyunca solabilir. Kıvamı ise aynı oyun hamuru gibi
Daha kızılcığım var, onları da farklı deneyeceğim.