View Single Post
Eski 17-09-2012, 16:06   #24
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sevgili Ayşe Yıldız, ben genelde yemeği ateşe koyar koymaz sıcak suyunu da hazır tutar ve sıcak su ilave ederim.
Burada tarhanaya soğuk su koyup hemen tarhanayı ilâve ediyorlar ve hafif hafif karıştırarak pişiriyorlar. Siz soğuk su ile mi tarhanayı kattınız, yoksa suyun ısınmasını bekleyip öyle mi kattınız?
Un sıcak suda topak olduğu için bir kaç saat öncesinden soğuk suyun içine koyup, yumuşatıyorum. Ocağa almadan önce iyice karıştırıp, yine oda sıcaklığındaki sudan gerektği kadar ekliyorum ve yavaşça karıştırarak pişiriyorum. Kaynamaya başlayınca, yapışma durumu azaldığı için, karıştırmayı da arada sırada yapıyorum. Kaynadıktan sonra, suyu yetersiz görürsem, sıcak su ilave ediyorum ve su oranına emin olunca tadına bakıp, duruma göre tuz koyuyorum.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön