View Single Post
Eski 17-09-2012, 13:37   #16
Ayşe Yıldız
Ağaç Dostu
 
Ayşe Yıldız's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-06-2010
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 2,536
Kolay gelsin. Ayrıca birşey daha söylemek istiyorum suyunu ne kadar az koyarsanız rengi o kadar koyu oluyor. Tadı da daha ekşili oluyor.

Çorbasını nasıl yapıyorsunuz Sayın Malina? Ben burda nasıl yapıldığından bahsedeyim biraz bakalım aynı şekilde mi yapıyoruz. Farklı yöntemler varsa yazarsanız sevinirim. ( Denemek istiyorum çünkü)

Arkadaşımın yaptığı şekliyle anlatayı: İlk önce minik minik doğranan soğanları yağda iyice kızarana kadar kavurdu. Aksi halde suyu katılınca sertleşiyomuş soğanlar. Soğanlar kavrulurken bir iki diş sarımsak ezdi. Sonra suyunu ilave edip tarhanasını ilave etti. Burda salça kullanmıyorlar yaparken. Piştikten sonra ocağı kapattıktan sonra biraz daha sarımsak ilave edip servis yaptı.

Ayşe Yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön