View Single Post
Eski 17-09-2012, 09:16   #10
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Kızılcıklar bu akşam evde. Tariflere baktığımda:

Sarımsaklı / sarımsaksız
Pişirilerek yapılan / çiğ yapılan
Süzme yoğurtla yapılan / yoğurtsuz yapılan
Ekşime için meyvesi bekletilen / hamuru bekletilen / hiç bekletmeden kurutulan


...farklı tarifler buldum.


Sarımsaklı / Sarımsaksız Sarımsaklı güzel ama pişirirken de konabilir, kararsızım. Önce koymanın pratiklik dışında avantajı - dezavantavı var mı?
Pişirilerek yapılan / çiğ yapılan Tariflerin çoğu pişirilerek yapılmış, Malina'nın tarifinde çiğ. Pişirilerek yapılan daha kolay gibi ama vitamin kaybının az olmasını istiyorum. Pişirilmemesi tarhananın olgunlaşmasını, saklanmasını, bozulmadan kalmasını olumsuz yönde etkiler mi?
Süzme yoğurtla yapılan / yoğurtsuz yapılan Yoğurtsuz yapacağım.
Ekşime için meyvesi bekletilen / hamuru bekletilen / hiç bekletmeden kurutulan Meyveyi bekletmeyi düşünmüyorum, hamuru bekletmekte ise kararsızım. Çocuklar ekşi sevmiyor belki en fazla bir gün bekletirim, kararsızım.

Kızılcık tarhanacılardan yoruma ihtiyacım var

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön