View Single Post
Eski 17-09-2012, 00:37   #7
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi peyyide Mesajı Göster
Sn Sakagun, öncelikle teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Zeytinlerim zaten küçük fidan. Az da olsa üzerlerinde meyve var, cinsi arbequina olduğu için onu bir tarafa bırakıyorum. Örneğin süs biberlerim evde saksıda top top güzel oluyor, bahçemde mini mini kalıyorlar. Büyüsün diye bekliyorum, bu seferde büyümeden kuruyorlar. Dolmalık biberlerimde öyle, patlıcanlarım hatta domateslerim. Ben birşeyin eksik olduğunu düşünüyorum. İnternette araştırıyorum birkaç şey buldum ama emin değilim.
Ne büyüklükte bir bahçeniz var? Bahçenizde ekili dikili tek ve çok yıllık bitkiler neler? Hiç toprak tahlili yaptırdınız mı? Bahçenizdeki yenebilir ürünlerin yetiştirilmesinde genel bir strateji oluşturdunuz mu? Başka bir deyim ile, bahçenizde kimyasal gübrelerle mi bitkilere besin sağlamayı düşünüyorsunuz yoksa organik prensiplerle mi?

Bu soruların yanıtlarına göre yapılabilir şeyler berakklaşır.

Not: Tanımınıza göre (bitkilerde vegetatif gelişme normal, çiçek açma ve meyve bağlama problemsiz, su stresi yok, zararlı tahribatı yok, herhangi bir hastalık belirtisi yok, seyreltme problemi de yok, sadece meyveler yeterince büyümüyor) potasyum eksikliği muhtemel. Bir tahlilden sonra, benimsediğiniz stratejiye göre takviyesi gayet kolay.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön