View Single Post
Eski 16-09-2012, 22:00   #18
kaknus
Ağaç Dostu
 
kaknus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-05-2012
Şehir: TRABZON
Mesajlar: 242
Bu helva çeşidi bizde davetlerde büyük kazanlarda yapılır.İki avuç içine sığacak büyüklükte toplar haline getirilerek insanlara dağıtılır.1 ölçü mısır unu, 1 ölçü şeker,1 ölçü de su halindedir.Uzun süre dayanır.Ancak sıcak sıcak yendiğinde çok daha lezzetli olur.Bazı köylerde teryağında kavrulur, bazı köylerde yağ kullanılmaz.Bazı köylerde ise fırında kurutlmuş mısır unundan yapılır. Bizim köyde ise normal mısır unu tereyağında kavrulur. İçine fındık, ceviz gibi bir katkı maddesi koyulmaz.
Derin Kökler - Mısır Helvası-Trabzon - YouTube
Burda yapımıyla ilgili belgesel izleyebilirsiniz.

kaknus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön