View Single Post
Eski 16-09-2012, 20:10   #20
Gazi Barış
Ağaç Dostu
 
Gazi Barış's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-03-2012
Şehir: Mustafakemalpaşa Bursa
Mesajlar: 319
Arkadaşım kafanı fazla yorma, senin istediklerin doğrultusunda bana göre ekmen gereken daha önceden hazırlamış olduğun tarlaya aralık gibi fiğ ekmek(içinede bir miktar kılçıksız buğday atarsan fiğ yatmaz ve biçimde çok daha fazla verim alırsın). Mayıs gibi bu fiği biçersin satar paranı eline alırsın, yerine ister sılajlık ister tanelik mısır ekersin, her ikiside olur. Sılajlık ekersen ağustosta bunu çevrendeki hayvancılara rahatlıkla satarsın, yok ben tanelik ekicem diyorsan eylül sonu gibi bunu da biçtirebilir hesabına uyan bir yere satabilirsin.
Ayrıca bu ikisinin ekstra bir avantajı daha var; bunların her ikisinden de aynı yıl içerisinde ayrı ayrı destekleme alabilirsin. Bu da karına kar katar.
Boş ver sen soya fasulyesini falan, tut ki yetiştirdin hemen satabilecekmisin; zağten masraflarda sıfırı tüketeceksin, hemen paraya ihtiyacın olacak. Çevrende ne yetiştiriliyorsa onlardan ekmeye çalış, anlamadığın bir şey olduğunda anlayan birilerine sorabilirsin.Soyadan kim anlayacak, güney marmaranın herhangi bir yerinde eken vardır belki yok demiyorum ama ben hiç görmedim...

Gazi Barış Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön