View Single Post
Eski 15-09-2012, 12:12   #13
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,525
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
Sayın uzum. Arazide gerekli ilaçları sayar iken, incir sütü kullananlar var dediğiniz için, uyarmaktan kendimi alamadım. Geçen hafta sonu bahçede yabani incirlerde budama ve temizlik işlemi yaptık. Köylülerden bu iş için yardıma gelenlerin hepsi uzun kollu gömlekler ile ve eldiven ile çalıştılar. Ben de yardım ettim ancak üzerimde kısa kollu bir giysi vardı ve eldiven de kullanmadım. Kesilen incir ağaçlarının dallarının bir kısmını da ben, ama sürüyerek ama kucaklayarak toplama yerine götürdüm.
Pazar günü her iki kolum kızardı. .
Doğal maddeler her insanın bünyesinde farklı etkiler yapıyor demekki..

Kişisel bir gözlemimi anlatayım..
Ağustos sonlarında köydeydim..
İncir sütünün siğillere iyi geldiğini bilir ve inanırım..

Ama, incir sütünün kaşıntıyı durdurduğuna tanık oldum..

İki yıl önce denizde geçirdiğim sürelerin sonunda,kulaklarımda iltihaplanma belirtisi nedeniyle Devlet hastanesine gitmiştim..Doktor, benden önceki hastanın kulağından çıkardığı aleti hiç sterilize etmeden benim kulağıma sokmuştu..Sonradan çok kızdım buna, neden müdahale etmedim diye..
İşte o günden bu yana özellikle günün belli saatlerinde ve geceleri her iki kulağımda da bayağı şiddetli sürekli, nöbetler halinde tekrarlayan inatçı kaşıntılar olmaya başlamıştı..
Herhalde kulağıma sokulan aletten mantar gibi birşey bulaşmıştı..

Köyde bir deneyeyim dedim ve 5 gün üstüste, günde iki defa incir sütünü bol bol, yedire yedire kulaklarımdaki o kaşınan bölgelere sürdüm..Ayrıca hergün dalından, özellkle sütlü, tam olgunlaşmamış incirlerden yedim..Oldum olası incirin kabuğunu soymam..

İnanılır gibi değil, hala inanamıyorum..O gün bugün kaşıntı olayı bitti..
Belki böyle bilinçsizce birşeyi yapmamam gerekirdi ama sonuçtan çok çok memnunum..
Tesadüf mü bu etki bilemiyorum..
Başkaları için allerjen olan incir sütü benim bünyemde farklı reaksiyon mu yaptı, bilemiyorum..Ama..sonuç ortada..Çok mutluyum..15 günden beri kurtuldum bu kaşıntı probleminden..

Oysa bazı insanlar incir sütüne çok duyarlı..Örneğin, eşim, birkaç yeni olgunlaşmaya başlamış, azıcık sütlü inciri kabuğunu soyarak bile yese, hemen dilinde damağında kızartılar oluşur..

..........

Benim tesadüfen ulaştığım sonuca dair bu üniversite araştırmasında bilgiler var..Kaşıntı ve kulakla ilgili birçok probleme iyi geldiği belirtilmiş:

http://maycalistaylari.comu.edu.tr/k..._incirsutu.pdf


Düzenleyen pria : 15-09-2012 saat 22:03
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön