View Single Post
Eski 14-09-2012, 19:40   #28
skaraca
Ağaç Dostu
 
skaraca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2009
Şehir: Borçka-Artvin / Eskişehir
Mesajlar: 1,377
Hoya Carnosa Compacta

Hoyalara fazla ilgim yoktur. Ancak yıllar önce çocukluğumda teyzemin evinde saksısı pencere önünde duran ve kendisi neredeyse odayı dolaşan mum çiçeğini ve abimin evindeki mum çiçeğini sitede gördüğüm fotoğraflar nedeniyle hatırladım.

Bu nedenle Hoya Carnosa ve Hoya Tricolor edinmiştim. Bu hoyalar yaklaşık iki yıllık. Ancak Eskişehir'den Bursa'ya taşınmam sonrasında yeni yerlerine alışma ve gelişme aşamasındalar. Henüz çiçeklerini göremedim.

Bir süre önce Bursa Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan çiçekçileri gezerken mevcut çiçeklerin arasında yaprakları kıvır kıvır değişik bir hoya gördüm. Sorduğumda satıcı 10 TL olduğunu söyledi. Sık yapraklı ve yaklaşık bir metre boyunda idi. Ogün birkaç aşılı kaktüs aldım. Bir kaç gün sonra sorduğumda bu kez başka bir kişi vardı ve 20 TL fiat verdi.

Bugün gittiğimde ise baktım hoya halen duruyordu. Sorduğumda yine 20 TL dedi. Sonra konuşurken "Belki meraklısı olur diye getirdim. İthal. Ancak hiç soran yok. 10 TL'ye kadar veririm" dedi. Ben arsızlığa vurup 7 TL dedim ancak "O fiata olmaz, son 10 TL" deyince bu kez aldım.

Aldıktan sonra baktığımda yaklaşık bir metre boylu bitkinin yanında yaklaşık 20 cm boyunda ikinci bir sürgün daha olduğunu, çiçek sürgünü olduğunu düşündüğüm uzantılar olduğunu gördüm.

Bitkinin cep telefonum ile genel görünümüne ilişkin iki fotoğrafını çektim. Ancak telefonla yakın çekim yapamadığım için çiçek sürgünlerini çekemedim.

İlk fotoğraf aldığımdaki hali. Normal bitki boyu ve ikinci sürgün.
Fotoğrafı ne yaptıysam düzeltemedim. Değişik fotoğraf görüntüleme araçları ile görüntüleyip, dönderdimse de sayfaya aktardığımda cep telefonu ile çektiğim ilk hali gibi aktarıldı.

Name:  DSC00032.jpg
Views: 1631
Size:  28.9 KB

Aşağıdaki fotoğraf ise ikinci sürgün ile birinci sürgünün düzeltilmiş hali. Saksı üzerindeki demir halkaya birinci sürgünü sağlamca doladıktan sonra ikinci sürgünü de birinci sürgüne doğru tersinden dönecek şekilde dolayarak şekil vermeye çalıştım.

Name:  DSC00033.jpg
Views: 1692
Size:  27.7 KB

skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön