View Single Post
Eski 12-09-2012, 11:11   #12
Mehmet Tugcular
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-08-2012
Şehir: Bursa
Mesajlar: 24
aynı yıl iki hasat yapmak için;
buğday x sılajlık mısır ve nohut x sılajlık mısır ekimi ile igilenebilirim.
bunları iyice araştırmalıyım.

yalnız bunlardan daha önce araştırmam gereken bir şey daha var.

bir tarlaya aynı yıl iki kez sılajlık mısır ekimi yapılabiliyor diye biliyorum, ikinci hasat biraz düşük verimde oluyor ama yinede, bir yılda iki kez sılajlık mısır ekilebilen yerler var.

işte ben diyorumki sılajlık mısırla birlikde aynı tarlaya soya fasülyeside ekeyim. ve bunları birlikde yetiştirip, ağustos ayında biçtikten sonra, yine aynı tarlaya aynı yıl sılajlık mısır x soya fasulyesi, veya yalnızca sılajlık mısır veya yalnızca soya fasulyesi ekimini ikinciye yapayım.

ve bu ürünleri damla sulama ile sulayayım bu şekilde bir ürün yetiştirilmesinde riskler ve sakıncalar ne olabilir.

sulamada ancak damla sulamaya müsade veriliyor. yağmurlamaya müsade verilmiyor. yağmurlama yasak yani. yaz sonuna doğru, barajda su sıkıntısı olabiliyor.
destekleme hepsine az çok var.desteklemeden gelecek parayı kardan bellememek lazım. alacağımız mahsül ve karşılığındaki hasılata bakmalıyız diye düşünüyorum.

internetde sılajlık mısır x soya fasülyesi yetiştiriciliği karışık olarak yapılabilir tarzında bilgiler ve resimler var. burada soya fasulyesini insanın veya hayvanın yiyecek olması seçenekleri benim için önemli değil. önemli olan ek bir kazanç getiriyormu? avantajı varmı? ekonomik olarak sılajlık mısırla soya fasulyesi birbirine zararı olmadan yetiştirilebiliyormu?

daha doğrusu sılajlık mısır x soya aynı tarlada karışık olarak yetişebilirmi? ****** yine sulama damlama olmak zorunda. damlama hortumların, hasat sırasında kesinlikle yoncaya göre daha az toplanacağı kesin. ve yoncanın getirisi sılajlık mısıra göre daha az olacak gibi görünüyor.

sılajlık mısır x soya yetiştirme ve mümkünse aynı yıl ikinci ekime geçip iki hasat alma kısmı üzerine ne söylenebilir. şimdiden göremediğim aksilikler çıkabilirmi?

hortum serme - toplama kısmını 2. kez yapacağımızı gözardı edelim.

Mehmet Tugcular Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön