View Single Post
Eski 05-09-2012, 22:17   #10
hevesli meraklı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-01-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 299
Merhaba,
Bu başlıkta fazla yazı olmamasına sevindim, demekki üyelerimizin bitkilerine böcekler tarafından saldırı yok Ama bu seferde benim soruma kim cevap verecek Yazbaşında tohumdan yetiştirdiğim mercan ağacı fideciklerim 30 cm kadar oldular. Bu süre içinde hiçbir sorun yaşamadılar. Ama pazar günü sularken birde baktım ki bazı yaprakların kenarlarında çok düzgün kenarlı yuvarlak boşluklar var Aklıma hemen tırtıl geldi. Bir üyemizin yazdığı gibi ben de akşam nöbete yattım, elimde ışıldak yarım saatte bir yakıp tek tek tüm yaprak ve dalların arkasını önünü inceledim. Ama ben şanslı değildim, birşey bulamadım. O günden beri her akşam işten dönünce bakıyorum 1-2 yaprak daha yenmiş görüyorum Hatta bugün yeni minicik bir yaprakçığı kemirmiş-ler. Artık bir mi, birden fazla mı bu şeyler bilemiyorum. Eğer bir yakalarsam bu saldırganı ne yaparım söz veremem
Sayın uzman arkadaşlar, yaprak biti gibi olanlara arap sabunu gibi ev yapımı ilaçları kullanıyordum ama bu doymak bilmeyen şeylere ne yapabilirim ya da bunları nasıl bulup yok edebilirim?
Fidelerin olduğu saksı, diğer saksılarımdan uzak bir yerdeydi zaten. Bu zararlı başka saksılara geçer mi? Toprağı mümkün olduğunca eşeledim baktım, hatta kızımla beraber baktık ama birşey göremedik. Saksının altına baktık orda da birşey yok. Acaba gözle görünmeyecek kadar minik bir zararlı mı?
Hayvansever arkadaşlar duymasın ama bunları bulunca galiba mercan ağacına asacağım

hevesli meraklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön