View Single Post
Eski 04-09-2012, 13:59   #7
cem kaptan
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-05-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 200
Wink

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi edis2209 Mesajı Göster
Sn. Jineop,
Nif dağında, Alman tarlası olarak bilinen bölgede çok az sayıda tespitle görüntüledim. Mesela şu anda bulamayabilirim ama yine Nif dağına ait olduğu çok az bilinen "Nifensis" i fotoğraflamak istiyorum.. Yakın Doğu Ünv. bu çiçeğin tezini hazırlamış bir akademisyenden yardım istedim dönüşü olmadı maalesef.. Enteresandır ki paylaşımcı olmayan kişilikler sanki mezara götürecek gibi bir gizemle saklarlar elde ettiklerini..
Sayın Edis merhaba,

Öncelikle bu güzel paylaşımlarınız için teşekkür ederiz.

Özellikle endemik bitkilerin, bulunduğu yerler hakkında nokta atışı yapmayınız ki, bu türleri takip eden İsrailli ve Avrupalı botanikçilere yol göstermemiş, bu nadir çiçeklerimizin yabancılar tarafından çalınmasını bir nebze de olsa engellemiş oluruz. Şuna inanın ki onlar bizim botanikçilerden daha hızlı ve iyi çalışıyorlar. Yüze yakın endemik bitkimizi çalarak, kültivarlarını elde ettiklerini ve tanesini 20-30 euro arası bir fiyatla pazara çıkardıklarına emin olabilirsiniz.

Akademisyenlerimize gelince, onların kendi aralarında bile gözle görünmeyen ama şiddetli bir rekabet varken size yardım etmelerini asla beklemeyin. Ancak içlerine girip uzun zaman ve sohbetlerden sonra yardım alabileceğinizi umuyorum.

Saygılarımla,

cem kaptan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön