View Single Post
Eski 03-09-2012, 22:05   #135
mrduran
Ağaç Dostu
 
mrduran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syılmaz Mesajı Göster
Ermeniler yurtdışında Anadolu Karabaş olarak adlandırılan (Kangal diyeceğim ama videoda türlü türlü çoban köpeği var) köpeğin aslında kendi köpekleri Gampr olduklarını iddia ediyorlar. 2011 yılında bir tane köpek kulübü bunların cinsini tanımış diye de havaya girip sırada Van kedisi var demişler. Van kedisini de yine kendilerine ait Vana Katu olduğunu iddia ediyorlar.

Armenian Gampr Is Back From Turks to Armenians, Van Cat is Next - YouTube
Merhaba efendim,

Kangal için geç kaldılar, baklavaya benzemez bu)).

Amerikan devleti bile, kendileri deneysel amaçla araştırmak/eğitmek için resmen bizden ithal ettiler, seneler önce. Belgeli yani...(En akıllı köpek diploması aldılar, kelime haznesi vs.).

Van kedisi korunması için bir şeyler yapılmış idi eskilerde, ama ''zamane'' yolları ile kaçırılmasının ve ilgimizin/meraklısının azalması nedeniyle hakkında yorum yapamayacağım...

Kangalın ana yurdu olarak orta asya verildiğine göre;.....

Rus çarının, ''Ermeniler, Gürcüler, Kürtler, Türkler aynı çadırdan çıkmadır'' diye, orta asya çöllerinde/dağlarında araştırmaları neticesi edindiği bilgiler ışığında bilimsel kitap yazan Rus bilim adamını, kalem ve kağıt vererek tersini yazana kadar hücreye tıkması gibi....(9 ay hemde-yazması....). Hücreden nasıl çıktı diye sormayınız lütfen)). Ne bilim adamı imiş veya ne Çar imiş ama. İşte süzgecinden geçirilmesi dedikleri bilim bu hale getirilmiş.

....Orta asya ' dan çadırlar/sürüler ile birlikte gelen ve Anadolu 'ya adapte olmuş bu köpekler içinde birilerini hücreye tıkmaları lazım. En mantıklısı; akıl kontrölü/muâyene/tedavisi.

Kangal ve milli değerlerimizi seven ve koruyanlar olarak cümleten sağlık ile yaşayın inşallah.

Saygılarımla lütfen.


Düzenleyen mrduran : 03-09-2012 saat 22:07 Neden: harf hatası
mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön