View Single Post
Eski 03-09-2012, 13:16   #9
badrobot
Ağaç Dostu
 
badrobot's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2011
Şehir: Manisa
Mesajlar: 2,734
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tourkana Mesajı Göster
sn. Badrobot ,

Güzel bir işe başlamışsınız bonsai bahçesiyle ilgili olarak , kırmızı tuğlaların arka tarafında oluştaracağınız alana küçük çakıl taşları kullanmayı düşünüyor musunz ?
Eğer düşünüyorsanız bunları dökmeden önce mutlaka altına yabani otların çıkmasını önlemek için izolasyon malzemesi veya fidanlık yer örtüsü kullanmanızı öneririm.
Aklınıza takılan başkaca konular olursa da sorarsanız bilgi vermekten mutluluk duyarım. İyi çalışmalar.
sayın tourkana. öncelikle bu fotoğrafta kırmızı taşların bitmemiş halini görüyorsunuz. aslında kırmızı taşları daha dün akşam saatlerinde bitirdim. (bu gün yine fotoğraf çekip yayınlayacağım.)kenarlarda gördüğünüz beyaz renkli yuvarlak taşlardan vaz geçtim. çünki çok pahallı ve benim çok miktara ihtiyacım olacak. ortadaki bölümüde düşünürsek... beyaz yuvarlak taş yerine inşaat malzemesi satan yerlerde satılan çağıl denen yine beyaz renkli (kirli beyaz) bir taş dökmeyi planlıyorum. elbette altınada satın aldığım sergi örtüsü sermeyide ihmal etmeyeceğim. ağaç kütükleri bulabileceğim yerde buldum gibi. bittiğinde burada 12 adet ağacı çok ferah bir ortamda sergileyebileceğim. güneşin yakıcı etkilerinden bitkileri korumak için üstünede %55 gölge yapan delikli gölgelik gereceğim. tabii bu arada ağaçları yetiştirelirsem
teşekür ederim.

badrobot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön