View Single Post
Eski 02-09-2012, 20:58   #9
Sakaki
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi badrobot Mesajı Göster
sevgili Sakaki. ilginize, alakanıza çok teşekkür ederim. her mesajımı dikkate alıp güzel fikirlerinizi paylaşıyorsunuz.
öncelikle ligüstürümü bir kaç defada budamış bulunmaktayım.
yavaş gelişim süreci ise: bu ağacı 3-4 yıldır tanıyorum. satın almadan önce her gün önünden geçtiğim fidancıdada aynı saksıdaydı. geçtiğimiz nisan ayında ağacı satın aldım. saksı değişimi yapacak şansım olmadı. kısaca ağaç yaklşık 4 yıldır falan aynı saksıda. ağacın yavaş gelişmesinin nedeni sanırım toprağının az olmasından kaynaklanıyor. o koca beden için saksının ancak yarısına kadar toprak var. çok daha küçük ağaçların daha büyük saksılarda olduğuna şahit oldum. hemde tamamen toprak dolu bir şekilde...
kış dönemi ağacı saksıdan toprağını bozmadan çıkarıp altına çok bol malç ve çiftlik gübresi içeren bir toprak koyacağım. bahçemde çit olarak kullandığım ligüstrümler günde 1 cm kadar uzamaktalar. bakalım o zaman kuduracakmı? (bu konuda sizin düşünceniz nedir?)
beton sütun önerisi güzel dikkate alacağım. çok teşekkür ederim.
Sn badrobot,

Sorun nedir açıkcası bilemiyorum, dediğiniz sorundan kaynaklanıyor da olabilir.

Toprak ve gübre konusunda benim fikrim çok farklı. Özellikle bu sene çok yoğun bir şekilde hastalık ve zararlılarla boğuştum. 3 bitkim tamamen inorganik toprakta ve sadece onlarda hiçbir sorun yaşamadım. Önümüzdeki seneden başlayarak tüm adaylarımı inorganik toprağa aktaracağım ve hiçbir şekilde organik gübre de kullanmayacağım. Başıma ne geldiyse bu organik topraktan yani bildiğimiz bahçe toprağından ve organik gübreden geldi sanırım.
Bakalım, seneye göreceğiz farkı

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön