View Single Post
Eski 31-08-2012, 20:14   #18
burak555
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-08-2012
Şehir: adapazarı
Mesajlar: 43
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Üst tabakada hafif kireç, 90 santimden sonra kumlu toprak varsa çekinmenize gerek yok orada ceviz olur. Tabii ikliminize bölge şartlarına uyan çeşidi terçih etme koşuluyla.

Ekerken iyi yanmış hayvan gübresiyle toprağı karıştırıp çukurları doldurabilirsin kökler derinlere gidinceye kadar kireç oranından da fazla etkilenmezsiniz, kökler derinlere gittikten sonra kirecin etki derecesi düşer.
Teşekkürler gübre olayını düşündük ancak toprağı sıcak tutacağı için ilerde sıkıntı yapabilir diyorlar.Ayrıca diğer değerlerde çok güzel geldi fosfor biraz düşük çıktı.

sık dikim olayına gelirsek 7 X 3.5 planladık ve seyreltme yöntemine başvuracağız ayrıca seyrelttiğimiz ağaçları talaş haline getirip gübre olarakta kullanabiliriz.Aslında 7-8 yaşında ağaç taşınabilse 5X5 te ekilebilir ama taşıması çok zor hatta imkansız.Biz yabancı çeşit düşündüğümüz için her yaşta ağacıda gördüğümüz için 7X3.5 ilk 7-8 sene çok sorun çıkartmayacak gibi duruyor.7-8 sene toplam 20 kg ceviz alsak ağaç başına fidanlar kendini amorti etmiş olacak.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ukaratas Mesajı Göster
Merhaba arkadaslar,

Yeni uye oldum ve sanirim yeni uye oldugum icin yeni baslik acamadim. O yuzden buraya yaziyorum.

Hem ileriye donum yatirim olmasi hem mesgale olmasi acisindan bir ceviz tarlasi dikmek istiyorum. Bu kapsamda da malesef internette hep birbirinin kopyasi verilere ulastim

Baslangic olarak, arazi konusunda istanbula yakin bir yer bakayim dedim ve Kirklareli/Vize taraflarinda 100.000 TL ile 30 Dekar arazilerin oldugunu gordum.

Simdi iki temel sorum var;
Kirklareli/Vize ceviz uretimi icin fizibilite anlaminda uygun mudur ?
30 Dekar ceviz dikmek fizibil midir ?
Hoşgeldiniz biz 2 kişi yaklaşık 60 dönüm düşünüyoruz.Kişi başına 30 düşüyor bence bu büyüklük normal.ABD ile kıyaslanamaz ama yarı prof. olarak ideal bence.Sakarya taraflarında daha ucuza araziler bulabilirsiniz.ortalama rakım 650-700 metre civarı olur.Sizin aldığınız fiyatta güzel dönümü 2.5 3 liraya buralarda yerler mevcut.ama biraz uzak kalır size.

burak555 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön