View Single Post
Eski 31-08-2012, 14:17   #3
hevesli meraklı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-01-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 299
reçelde önemli olan berrak sıvı kısmı ve parçalanmadan kalan tane kısmı imiş.

şekere yatırılan reçel çeşitlerinde, sıvı kısım kıvam alırken tane kısımların erimemesi için taneler içinden alınır ve sıvı kısma kıvam verilirmiş. öle okuduk bu seferde böle yaptık. bizimkiler genelde kıvam alana kadar kaynatırlar ya rengi kararır ya da kıvamı sertleşir. ama anneannem bazen bir taşım kaynatıp sonra baktıki çok sulu oldu bir gün bekletip tekrar ertesi gün pişirmeye devam ediyor. oda bir teknik işte

Eklenen Resimler
     
hevesli meraklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön