View Single Post
Eski 28-08-2012, 18:05   #1
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Denizli kebabı

Bahçedeki fırında ne kadar uğraştıysam istediğim tandırı yapamadım. En son iç içe 2 toprak kap metodunu uyguladım ama neticeyi gene beğenmedim ( ama yiyenlerden hiç şikayet gelmedi, onlar parmak yalatıyorsun diye övgüden geri kalmıyorlar... uyanıklar).

Bahçe korkuluklarım köye uygun olsun diye yerel ağaçlardan yapılmıştı 3 yıl kadar önce. Ancak geçende bir toskan kamyonet dönecem derken bizim otoparktan korkulukları halletmiş. Mecbur komple demir korkuluklarla yenilendi hepsi. Demirciye işi verirken fırına iyi bir kapak şart koşmuştum. Cumartesi günü onu taktı. Biraz fırın ağzı hasar aldı ama kapak pekde güzel oldu. Kapağın yanında ustaya fırın içine bir yarım çember yapalım ona da 2 kanca kaynatırız etleri asarım öyle tandır yaparım demiştim. Önce aklı yatmamış bana demirden bir sehpa hazırlamış fırın içine sokmak için. Neyse onu dışarıda kullanırız dedim zorla bir çember yaptırdım içeriye. Ustalar gider gitmez hemen fırını yaktım. Ama tecrübe eksikliği var etleri ateş tam köz olmadan asınca biraz karardılar ve hafifte is kokusu vardı ama meseleyi çözdüm bu defa.

İlk fırsatta bahçeye gideceğim ve eminimki tandır veya büryan kebabını aratmayacak kebabımı yaratacağım. Bu kebap kuyuda değil fırında olduğu içinde meşhur Denizli kebabı olmuş olacak. Tabii yanına tırnak pidesi de bulmalıyım ki pideler damlayan yağlara bandırılıp öyle yenmeli.

Bu kısım Haşim beyin ilgi alanına giriyor, bakalım ne diyecek; Ete hiç bir muamele yapmıyorum sadece tuzunu attım, birazda kekik geçen defa. Bu seferde tuz da atmayacağım isteyen tuzunu kendisi ilave etsin.

Fırının yeni hali ile son kebaba ait fotoğrafları akşama evden ilave ederim bir aksilik olmazsa.


Düzenleyen hosseda : 28-08-2012 saat 21:42
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön