View Single Post
Eski 27-08-2012, 21:08   #226
kartal124
Ağaç Dostu

kartal124's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ...nokta Mesajı Göster
Sn. kartal124...
Dışarda olsaydı ben de sizin gibi düşünürdüm fakat güllüm bahçede değil...salonda ışık alan bir saksıda duruyor...birkaç fotoğrafını eklemiştim sayfaya...en sağlıklı hali buydu...bir daha böyle gül açmadı...yeni aldığımda bazı sorunlar olmuştu...sağolun siz de dahil bir kaç arkadaş yardımcı oldu...saksısını,toprağını değiştirdim...tam her şey düzelmişti ki bunda da tomurcuk biraz açıyor ve kopuyor...anlayamıyorum...sabah sulamamdan dolayı kaynaklanıyor olabilir mi sizce?...hani öğlen hava sıcak oluyor ya...sabah su vermemin bir zararı mı oluyor acaba diyorum...
Eklenti 327507
Hergün suluyorsanız bu çok fazla.Suyu azaltın 2 hatta 3 günde bir sulayın.Bir diğer önemli nokta da şu ki, güller maalesef kapalı mekan bitkisi değiller.Havadar, bol güneş alan(Bu günlerdeki kızgın güneş değil tabi ki) açık hava mekanlarını severler.
Goncaların etrafını, yaprak altlarını mümkünse çok yakından bakarak inceleyin.Yapraklarda kemirilmiş gibi olanlar varmı bakın(Özellikle tırtıl araması yapın).Zararlı ya da mantari bir hastalık var mı bakın.Varsa ona göre çözümler üretilmeli.Toprağınız steril değilse orada barınan zararlılarda buna neden olabilir.Dikkatle bakmak lazım.
Ben sizin yerinizde olsam gülümü hemen dış mekana alırdım.Havadar ve bol güneş alan bir yere koyardım.3.günde 1 sulardım.15 günde 1 çiçekcoşturanın sıvı gül besini ile sulardım.

kartal124 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön