View Single Post
Eski 26-08-2012, 19:00   #16
Muhsin Hanif
Ağaç Dostu
 
Muhsin Hanif's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-06-2012
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 219
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Bana da Canon Power Shot G12 hakkında biraz bilgi verebilirseniz sevinirim.
Şu an yaptığım tek şey Auto.ya getirip deklanşöre basıyorum.
Sn. Güler, profesyonel işler yapmayanlar için güzel bir makinanız var.
Çiçek, böcek çekimleri için makrosu gayet iyi, dijital ekranın yanındaki yuvarlak düğmenin sol tarafına bastığınızda hemen makro seçeneği çıkıyor.
Yine makro çekimlerde el titremesini önlemek için aynı dümenin sağ tarafına bastığınızda beklemeli 2 sn. , 10 sn. gibi seçeneklerden 2 saniyeyi seçerseniz deklanşöre bastıktan 2 saniye sora çekim yapar ve 2 saniyede netlik ve flaş ( eğer açıksa ve gerekiyorsa ) ayarlarını da yapar.

Üstteki düğmede auto'nun ilerisinde scn'i seçtiğinizde size çekim ortamına uygun hazır modları seçme imkanı veriyor. Mesela ağaç, bahçe gibi bir çekim için dal-yaprak işareti, renklerin önemli olduğu bir çekim için papağan işaretini seçebilirsiniz. Bunun gibi 28 değişik sahne modu var.

Size naçizane tavsiyem bol bol çekim yapın ve bunları kıyaslayın, hatta yazarak çalışın. Örneğin bir ağacı değişik sahnelerde, not alarak çekin sonra bilgisayara yükleyerek kıyaslayın, farkı ortaya çıkararak öğrenin.
İleride bu metodu diyafram (objektifin açılma büyüklüğü) ve enstantane (objektifin açılıp kapanma hızı) modlarında (Tv ve Av ) çalışıp bilginizi ilerletmiş olursunuz.

Kullanma kılavuzlarını okumak hep sıkıcı gelir ama yeni nesil makinalarda mutlaka gerekiyor. Güzel tarafı çekimler yaptıktan sonra tekrar okumak ve öğrenilenleri uygulamak, sonrasında yine okumak hem faydalı hem de kolay oluyor.

Muhsin Hanif Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön