View Single Post
Eski 26-08-2012, 09:18   #35
syılmaz
Ağaç Dostu
 
syılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 405
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar Mesajı Göster
Diye yazmışsınız ama zahmet edip yazdığımın ya tamamını okumamışsınız, ya da ironi olsun diye gerisini kestirip atmışsınız. Kesip attığınız o bölümü aynen bir kere belirtiyorum.
Yazınızın tamamına tek tek cevap verdim, siz heyecandan benim cevabımın tamamını okumamışsınız galiba.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar Mesajı Göster
Hele sizin gibi usta avcılarla avcılık konusunda atışmak haddime olamaz.
Ustalık iddiam hiç olmadı, değilim de zaten. Bu konuda yeni olduğumu yazmıştım.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syılmaz Mesajı Göster
Avcılıkta yeniyim bu sene 4. sezonum olacak.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar Mesajı Göster
Ama sizin gibi değerli ve usta bir avcıdan öğrendim ki, Av köpekleri av yapmazlarmış, avın yerini, durup işaret ederek avcıya gösterir ya da tavşan, domuz, tilki, çakal gibi avları bulup, kovalayarak avcının önüne getirmeye çalışırlarmış. Bunların hiçbiri avı yakalayamaz, sadece avın bulunmasını sağlarlarmış. Tek başına bir kopay avını koşarak yakalayamazmış. Tek başına bir pointer, bir drahthaar, bir kurzhaar ya da bir setter kuşun üstüne atlamazmış, zaten böyle bir yapıları da yokmuş. Kuşu metrelerce uzaktan fark edip, durarak avcıya işaret verirmiş. Bu sebeple soyunda av köpeği kanı var, tavuğu yakalar boğar gibi sözler ciddiyetten uzak sözlermiş. Eh ne diyelim. Avcı söylerse, doğru söyler…
Aynen öyle ve hâlâ öğrenmemekte ısrar ediyorsunuz. Çarpım tablosunu kavrayamamış birisine trigonometri anlatırsanız size güler, bu ne anlatıyor böyle diye. Sizinki de aynı o durum.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar Mesajı Göster
Ancak aşağıdaki linklerde yer alan video görüntülerini dikkatle izlemenizi istiyorum. Bunlar koşarak, kovalayarak av köpeklerinin nasıl avladıklarının ayrıntılı görüntüleridir. Ancak bunlar sizin beyan ve iddialarınızı yalanladıkları için size göre av köpeği olmayabilir. Belki adına avcı, belki gaddar belki de başka bir isim uydurabilirsiniz.


Video 1

Video 2

Vdeo 3

Video 4

Video 5

Video 6

Video 7

Video 8

Video 9
Hey Allahım, daha önce yazmadım desem tamam diyeceğim. Konuyla ilgili önceki mesajlarımda ferma veren köpeklerin avını yakalamadıkları sadece ferma verdiklerini yazdım. Kopaylarında avı kovaladığını. Türkiye'de %99.99 bu iki türle av yapılır ve Sn. Sserdar'ın iddiası köpeğin kanına kuş kanı karıştığı iddiasıydı. Tazı kanı değil. Kendi yazdıklarını hatırlamıyor galiba.

Sizin eklediğiniz videolar tamamen tazı ile yapılan av videoları ve bakın ben ne demişim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syılmaz Mesajı Göster
Not: Ülkemizde neredeyse hiç yapılmayan, dünyanın genelinde de çok sınırlı yapılan tazılarla silahsız avın ya da pit bull'lar ile domuz avının istisna olduğunu belirtmeliyim. S.serdar'ın belirttiği konu kuş köpekleri üzerine başlamıştır. Av köpeği denilince akla ferma verenler ve kopaylar gelir zaten. Ben de kendi başına av yapamaz derken ferma veren ve kopay cinsi köpekleri kastettiğimi ilk mesajımda da belirtmiştim zaten.
Son olarak siz yanlış bilgilerinize ve şehir efsanelerine inanmaya devam edin. Size laf anlatmak mümkün değil.


Düzenleyen syılmaz : 26-08-2012 saat 09:22 Neden: İçerik düzenlenmesi.
syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön