View Single Post
Eski 23-08-2012, 00:57   #4
polatuz
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-11-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 343
Buğday çimi yetiştirmek için hazırladığım tepsiyi toprakla doldurdum. Daha sonra çamı saksısından çıkarıp kök budaması yaptım. Çok ağır bir budama yapmamaya çalıştım. Toprağın tamamı sünger gibi bir yapıdaydı. Ancak bu sünger kesinlikle su tutmayan, verilen suyun anında alttan aktığı bir sünger yapısındaydı.

Budamadan çıkan toprak ve kök kesiklerini buğday çimi tepsisindeki toprağın üstüne yaydım ve bastırdım.

Buğdayları bu toprağın üstüne bolca yayıp yine bastırdım ve üzerini toprakla kapatıp suladım.

Kısa süre içinde buğdayların köklenmesinden sonra mikoriza mantarının buğday kökleriyle bütünleşip çoğalmaya, toprakta yayılmaya başlayacağını umuyorum. Gerçi buğdayların köklenip yetişmesi için geçecek 2-3 haftalık sürenin, mikoriza için yeterli bir süre olacağından şüpheliyim. Ama yine de sürenin sonunda çimleri kesip toprağı kurumaya bırakacağım. Kurumanın sonunda bu toprağı pinus muga ve diğer bitkiler için mikoriza aşılama ortamı olarak kullanabilmeyi umuyorum.

Bu arada bir balkon yetiştiricisi olarak iğne yapraklılarda neden sürekli başarısız olduğum konusunda belki de bir ipucu bulmuş olabileceğimi düşündüm. Nikah çamları bile kısa bir süre sonra ölüyordu.

Çeşmeden akan klorlu su yüzünden sürekli mikorizaları yok ettiğim için iğne yapraklıları her seferinde öldürmüş olabilirim. Tüm bu işlemler sırasında her aşamada dinlendirilmiş, klordan arındırılmış su kullandım.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg pinusmogu11.JPG (44.5 KB, 190 views)
Dosya Türü: jpg pinusmogu12.JPG (53.6 KB, 190 views)
Dosya Türü: jpg pinusmogu13.JPG (56.4 KB, 190 views)
polatuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön