View Single Post
Eski 19-08-2012, 23:16   #326
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Çevir kazı yanmasın

Tarih: 22 Mart 2011

"TGDF 29 GDO'LU GEN İÇİN İZİN İSTEDİ
TGDF Genel Başkanı Şemsi Kopuz'un konuya ilişkin açıklaması şöyle

...

''Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF) İktisadi İşletmesi, daha önce Tarım ve Köyişleri Bakanlığı bünyesinde görev yapan bilimsel komite tarafından izin verilen genlerin, kanun ve yönetmelikte yer alan basitleştirilmiş işlem kapsamında gıda amaçlı ithal ve kullanım izni için 28 Ekim 2010 tarihinde Biyogüvenlik Kuruluna müracaat etmiştir.
"
Kaynak

Tarih: 16 Ağustos 2012

"KAMUOYU DUYURUSU TGDF’DEN GDO’NUN ÖNLENMESİ İÇİN ORTAK ÇÖZÜM ÇAĞRISI

TGDF, bilimsel, yasal ve etik kural ve ölçütleri esas alarak başta kamu otoritesi olmak üzere tüm paydaşları ile işbirliği içinde “halkımızın sağlıklı, kaliteli ve güvenilir gıdayla beslenmesini sağlamak” hedefiyle faaliyet göstermektedir.
...
TGDF, Biyogüvenlik Kanunu’nun yürürlüğe girmesinin ardından, kanun gereğince AB mevzuatına uyum amacıyla 29 genin “onaylanması değil, tanımlanması için” Biyogüvenlik Kurulu’na 2010 yılında başvuruda bulunmuştur.
...
TGDF, GDO konusunda kamuoyunda uzun bir süredir yaşanan endişenin ve karmaşanın biran önce sona ermesi için Biyogüvenlik Kurulu’nu göreve davet etmekte, kaçınılmaz bulaşmadan kaynaklanan sorunları çözecek adımların atılmasını talep etmekte ve söz konusu müracaatı geri çekmektedir.
"
kaynak

"halkımızın sağlıklı, kaliteli ve güvenilir gıdayla beslenmesini sağlamak" diye adlandırılan hedef ancak güvenilir organizasyonlarca, en çok da ne yediğini bilen, bilmek isteyen toplumun varlığı ile başarılabilir, bir öyle, bir böyle söyleyenlerle değil.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön