View Single Post
Eski 19-08-2012, 00:37   #315
Erdogan
Ağaç Dostu
 
Erdogan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2012
Şehir: Aydın
Mesajlar: 315
Merhaba arkadaşlar. son zamanlar bitkilere merak saldım fakat bu konuda pek başarılı sayılmam :/ eğrelti otu, hedera ve oxalis yetiştirmeye çalışıyordum. eğrelti otu malesef çürüdü gitti. hederada gelişme yok. yeni diktiğim oxalisler ise nedense gelişmiyor.

oxalisleri ben de çok severim, çok kolay yetişirler ve bakımı da zor değildir aslında ama nedense ben beceremiyorum :S

oxalisleri babaannemin saksısından 3 tane yumru şeklinde çıkarıp başka bir saksıya almıştım. yeni diktiğimde her bir yumrudan 1 er tane yeni yaprak çıktı bir tanesinden çiçekler çıktı fakat çiçek çıkarınca büyümeyi durdurduğunu duymuştum o yüzden çiçekleri dibinden kopardım. ama 1 aydır nedense hiç yeni yaprak çıkarmadı. ilk diktiğimde normal toprak vardı. sonra toprağı kumla karıştırıp tekrar diktim. şimdi 3 tane zayıf dal var, yapraklar yeşilden mora döndü. pek sağlıklı durmuyorlar. dinlenme dönemlerinin olduğunu duydum acaba dinlenmeye mi çekildi yoksa ölüyor mu ?

kolay süzülen kumlu kaba toprak mı olması gerekiyor yoksa hertürlü toprakta büyür mü ? şimdiki toprak kumlu, suladığım zaman yumuşak çamur halini alıyor fakat kuruyunca baya katılaşıyor. şimdiki toprak iyi mi yoksa değiştirmeli miyim ?

bendeki oxalis articulata - ülkemizde bahçelerde falan çok yaygın olan yeşil yapraklı pembe cinsten.



fikri olan var mı ?

Erdogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön