View Single Post
Eski 18-08-2012, 23:17   #79
Maviş
Ağaç Dostu
 
Maviş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-04-2012
Şehir: içel
Mesajlar: 905
Annemin Ve Benim Sirkem İkinci Aşama Süzme Ve Sıkma Kısmı

Üzüm Sirkesi: mayalanmış harcı bakır veya krom süzekten geçir. Sonra sirke karışımı ince tel süzgeçten süzülür.

Elma sirkesi:Ben ve annem tülbentle yapıyorduk. Ama çok zorlanıyorduk sıkma işlemini sakın yapmayın. İlk önce temiz bir kova üstüne krom veya bakır süzekten sirke harcınızı geçirin. Leğen veya çukurca bir cap içine temiz, delik olmayan beyaz un çuvalın içine süzekten geçirdiğiniz bulamaç kıvamındaki sirke hacını dökün hafiften çuvalın ağızını kıvırın (sakın sıkmayın sıkarsanız birden bulamaç kıvamı dışarı çıkar.) Sirke harcın suyu yavaş yavaş sızmaya başlıyacaktır. Sızan sirke küçük bir tasla temiz beyaz bidon veya kavanoza koyarsınız. Eylül, ekim gibi sirke harcını annem ve ben sıkarız.
Name:  IMG_8338.jpg
Views: 6830
Size:  32.7 KB

Name:  IMG_8344.jpg
Views: 6804
Size:  35.5 KB


Düzenleyen Maviş : 29-12-2012 saat 18:13
Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön