View Single Post
Eski 17-08-2012, 20:40   #17
polatuz
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-11-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 343
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Garuda Mesajı Göster
Son zamanlarda aldigim en guzel haber !

Sattigim ve dolayisi ile bedelini odeyip alan birisinin parasinin karsiligini almaya baslamasi, benzer alisverislerde bulunmus birisi olarak anlatilamaz derecede keyif verici birsey.
Sararan yapragi bitki uzerinden alirsaniz sanirim daha direncli ve guclu olarak yeni filizlenmeye destek olacaktir.
Dilerim nazar degmez ve kocaman bir hoya imperialisiniz olur sayin polatuz.

Sevgilerle
Sayın Garuda,
Aslında düşen yaprakları da ucundan saksıların dibine dikmiştim. Diğerleri bozulmuşken, bir tanesi canlılığını muhafaza etti. Saksıdan kaldırmaya çalıştığımda bir de baktım ki köklenmiş. Çıkardığımda 1 cm. kadar kök salmıştı. Hemen yeni bir saksıya aktardım. Ne yazık ki o sırada fotoğraf makinası elimin altında olmadığından fotoğraflayamadım. Yapraktan çıkan güçlü kökü görmenizi isterdim. Yaprak hala diri duruyor. Sanırım kök geliştirmekle meşgul. Ancak yukarıya doğru henüz bir hareket başlamadı.

Aslında nazara inanmasam da sanırım kendi nazarım değdi. Yukardaki fotoğrafları çekerken makro çekimi fazla abartıp aşırı yaklaşmışım ki o minik yapraklardan üsttekini koparttım. Önceki yaprak çimlendirmemden cesaret alıp bu minicik yaprağı da torfa diktim. Eğer olursa en minik yapraktan çmlendirme rekoru kıracağım.

Eklenen Resimler
 
polatuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön