View Single Post
Eski 15-08-2012, 17:28   #67
ciroz
Ağaç Dostu
 
ciroz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,033
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maviş2 Mesajı Göster
Hoş geldiniz sayın çiroz bahçeniz çok güzel elma sirkesi kurmuşsunuz kavonozlar çok küçük mayalandığı zaman taşar. Elma sirksesi harcınıza biraz tatlı üzüm,yarım bayat beyaz ekmek, kuru pak maya, üstüne çok az tuz. Biz her sene üzüm ve elma sirkesi yaparız. Bir sene beklesin gelecek yaz başı üstünde jöle kıvamında paloza kabuk oluşmuşsa sirke olmaya başalmış demektir. Sirke için başarılar.
Teşekkürler Sayın maviş2,

Birçok konu gibi, Sirke de ilk defa denediğimiz bir şey,

Acelemiz yok, maya ya da başka bir hızlandırıcı koymadık içine, sadece elma, elmaların yarısına kadar su ve biraz da "DOĞA marka" elma sirkesinden koyduk sirke başlatıcı olarak. Gün aşırı karıştırıyoruz malzemeleri

İmeceevi' nin tarifini uyguladık bu sene.

Kuralı 2 haftayı buluyor, sanırım süreç başladı, fermantasyon hızı yavaş olduğundan, taşma olmayacak diye ümit ediyoruz.

Gözümüz üzerinde her ihtimale karşı...

İlk fırsatta sizin tarifinizi de uygularız. Bir sorumuz olacak, sirke anasını nasıl ve hangi ortamda sakliyorsunuz ?

ciroz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön