View Single Post
Eski 15-08-2012, 17:26   #5
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi capsaicin Mesajı Göster
Anladım, çok teşekkür ederim.

Peki o zaman kurumuş yaprakları bütün halde saklamak ve sadece kullanacağımız zaman ufalamak bol koku elde etmek için daha mantıklı bir yöntem değil mi?
Bence dediğiniz gibi... Ben de kullanacağım zaman ufalayanlardanım.

Bir de bazı bitkiler, nane ve kekik gibi kokusunu saklamıyor. Dereotu, maydanoz, fesleğen bu gruptan. Onları, doğrayıp derin dondurucuda saklıyorum. Malum çok hızlı hareket etmek gerektiği için, çıkarıp doğramaya başlayamadan yapısı bozuluyor. Hemen kaynar ortama atınca sorun yaşanmıyor.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön