View Single Post
Eski 15-08-2012, 17:05   #4
kelebek çalısı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Daha önce iki yöntemi de uygulayarak nane kullanmıştım. Bir fark görmedim. İşin sırrı muhafaza ederken hava geçirmeyen ortamda bulundurmak. Pratiklik açısından ufalanmış baharatları her an elinizin altında bulundurmayı tercih edebiliursiniz. Nane limon çayı demlemek için saplı olarak kuruyan naneler uygundur mesela. Son karar sizindir, tamamen pratik olarak ve fesleğeni nasıl, ne sıklıkta kullandığınıza da bağlı. Bütün dal halinde kurumuş fesleğeni yemeklere dal formunda bırakarak sadece aromasını vermesini de sağlayabilirsiniz. Ya da ufalanmış toz formunu yemeğin içine tamamen özleştirerek katabilirsiniz. Bence kokusunu muhafaza edecektir iki türlü de. Deneyimlerinizi ilerleyen zamanda paylaşırsanız ben de fesleğen ile ilgili bir ipucu alabilirim belki sizin sayenizde. Kolay gelsin.


Düzenleyen kelebek çalısı : 15-08-2012 saat 17:09 Neden: yorum ilave
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön