View Single Post
Eski 17-11-2008, 19:49   #5
Assassin
Ağaç Dostu
 
Assassin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-11-2008
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 139
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Kudzu nun yanında yayılıcı bambular geride kalır

Eklenti 50428

http://www.google.com.tr/search?hl=t...btnG=Ara&meta=

Çok hizli buyuyen, her yerde yetisen ve temizlenmesi cok zor olan yabani bir bitki turu.Şekil itibariyle sarmasiga benzerler, duvarlara, telefon direklerine, heryere tirmanirlar, haftada 30 santim buyuyebilirler, guney asya kokenlidirler.

1800lerde amerikaya getirilmislerdir, onceleri hayvan besiniyken sonralari erozyonu onlemeden bahcecilige kadar bi cok yerde kullanim alani buldular; ancak sonra kontrol altina alinamayan bir buyuyuse gectiler.

1970lerde buyumesini yavaslatmak icin gelistirilen ilaclara adapte olan bitki daha da hizli buyumeye basladi, 1997'de zararli yabani ot klasmanina sokulan otlari yoketmek icin simdilik en etkili yontem keciler olarak goruluyor zira bitkinin kimyasallara karsi cok buyuk bir direnci var ve yakmak ya da kokunu sokmek gibi yontemlerle kurtulamiyosunuz.

Amerikada bugun itibariyle dokuz milyon mil karelik bir alana yayilmis kudzu'nin yillik zarar tahminleri yuzmilyon dolarla ifade ediliyor.

Tohumunu satın almak isteyenler için:
http://www.catalpatreeseeds.com/Cand...idproduct=2952
sevgili denizakvaryumu,
yazınızın tamamında vahim sonuçlarından bahsettiğiniz bir bitkinin, tohumlarının temin edilebileceği bir linki neden verdiğinizi anlayabilmiş değilim.. bence çelişik bir davranış sergilemişsiniz.. derseniz ki; "ben sonuçlarından bahsettim, ama dileyen alsın.." bu da bence bu bitki hakkında olumsuz düşünce sahibi biri olaraksizin vazifeniz olmamalıydı.. Bunlar sadece bu konu hakkında kişisel görüşlerim olup, mesajın sahibi ile ilgili hiçbir kötüdüşüncem ve kastım da yoktur, yanlış anlama deniz akvaryumu yoksa, bu forumu keşfettiğimden bu yana geçen 1 haftalık sürede edindiğim kanaat; bu forumun yapıtaşlarından biri olduğunuzdur.. İyi günler dilerim..

Assassin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön