View Single Post
Eski 09-08-2012, 22:41   #1
Nariel
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Azmin Sonucu: Zafere Adım Adım (Şişli Belediyesi sokak hayvanlarını koruyor)

Merhabalar herkese,

Takip edenler bilir, bilmeyenlere ise kısa özet geçtikten sonra ulaştığım sonucu yazacağım.

Mahallemizde sırf 6 yavrulu (+1 üvey yavru) besledim diye bana çok ağır hakaretler eden ve üzerime yürüyen bir insanı polise verip epey korkutmuştum. Çevre aprtmandan görenler de adama destek çıkmıştı "hayvanları buralarda beslemeyin" diye.

Ondan sonra da yavruları severken bile beni görseler "burda beslemeyin" diyip abuk subuk konuşan insanlar olmuştu. Nitekim bu 7 yavru ve anne kayboldu. En sona kalan 2 taneyi gizlice besleyip gözlerine damla damlatıyordum ki kayboldular.

Sokakta kedilere yemek verirken muhabbet ettiğim birkaç kişi de tehdit edildiklerini, birtakım "hayvan"lar tarafından "topuklarına sıktırırım" sözlerine maruz kaldıkarını söylemişlerdi.

Bunların sonucunda Şişli Belediye'sine online olarak bir şikayet ilettim. Daha 1 hafta ya oldu ya olmadı bugün aradılar ve derhal ilgilenmeye başladıklarını söylediler. Şikayetimde mahallemizdekilerin zalim olduğunu, hem bize hem hayvanlara zarar verdiklerini anlattım. Ve onlardan gelip; kendilerini mahallemize göstererek ortalığa yem ve su kapları bırakmalarını rica ettim.

Ricamı kırmamışlar. Benim de o esnada orada olmak isteyip istemediğimi sordular, ben de daha fazla dikkat çekmek istemediğimi; bu işin benden bağımsız gibi yapılmasını istedim. Ve bugün görevliler yola çıkıp sokağımıza yem ve su kapları getireceklerini söylediler.

İşten eve dönerken gözlerime inanamadım. Heryerde belediyenin yem ve su kapları vardı. İçleri su ve kuru mama doluydu. Tam 10 tane kap saydım, benim tahminimden de çok yere yerleştirmişler<bu harika birşey

Kaplar çok zayıf plastikten yapılmış, içi boşaldığı anda rüzgarda uçarlar. Umarım boşalmalarına izin vermeyiz, başkaları da vermez.

Umarım çevredeki zalimler belediyenin bu davranışını görmüştür ve normal olanın onlar değil bizler olduğunu farkedebilmişlerdir. Belediyenin bu yardımı geçici bir çözüm mü bilmiyorum ama bu kaplar yok olursa ben ısrarla yenilerini gidip alacağım. (Normalde biz gidip alıyormuşuz ama beni kırmak istemedikleri ve şikayetin sonuçsuz kalmaması için onlar getirdiler)

Susup oturmakla olmuyormuş, herkes istese bazı şeylere çözümler üretebiliyormuş. Korkmamak ve dişli olmak gerekiyormuş. Sizler de bunu yapabilirsiniz, ilgili kurumlarla irtibata geçin ve bu zavallı hayvanların yemeksiz susuz kalmalarını ve zulüm görmelerini engelleyin.

Eklenen Resimler
    
Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön