View Single Post
Eski 07-08-2012, 23:56   #123
vahitbudak
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-07-2012
Şehir: drammen
Mesajlar: 52
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Round Up, Monsanto'nun glyphosate içerikli ünlü ot ilacı. İçine glyphosate direnç geni yerleştirilern bir çok GDO'lu ürün (mısır, soya, kanola vs.) ile birlikte kullanılması teşvik ediliyor. Böylece tarlada tüm bitkiler ölürken direnç genine sahip GDO'lular ölmeyecekmiş.

Monsanto, round up için biodegradable (doğada kendi kendine parçalanabilir) olduğunu iddia ediyordu ancak bunun yalan reklam olduğu ortaya çıktı ve açılan bir davada mahküm oldu. AB'de round up "çevre için tehlikeli" olarak sınıflandırıldı.

Bu içeriğin kullanılması her durumda GDO endüstrisini teşvik anlamına da geliyor.

Bahçenizde istenmeyen otlardan kurtulmanın etkili ve faydalı bir yöntemi yazlık ve kışlık örtü bitkileri (fiğ, yulaf, arpa, karabuğday vs.) ekmektir. Bu bitkiler diğer otlara meydan vermeyip azaltacaktır. Tohum vermeden önce biçilip toprağa karıştırılması da toprağınızın organik maddesini önemli ölçüde arttırır, ayrıca yeşil gübreleme de yapmış olursunuz.

Yabani otların büyük bölümü tohumla çimlenir. Tohum olgunlaştırmasına fırsat vermediğinizde kolayca kontrol edilebilir seviyede tutmak mümkündür.
Bilgilendirme icin tesekkurler ama araba yolu oldugu ici herhangi bir dikip yapmam soz konusu degil. O yuzden soruma henuz cevap ariyorum

vahitbudak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön