Selamlar,
benim uyguladığım tarif sevgili
esk nisagül'ün tarifne çok yakın. Ancak bir İnegöllü ustadan yalvar yakar aldığım tarifte verilen sır ekmek yerine irmik kullandıkları şeklindeydi. Bu tarifle orjinaline çok yakın lezzetler yakaladım, tabii kullandığınız ete de çok bağlı.
Sağlıcakla...
750 gr dana kıyma
250 gr koyun kıyma ( yağlı )
2 soğan
1/2 su bardağı irmik
1 çay kaşığı sirke
1 çay kaşığı karbonat
Tuz, karabiber
- Kıymaları, irmik,sirke,tuz, karbonat ve karabiberi 15-20 dakika yoğuruyoruz.
- Buzdolabında ağzı kapalı bir gece dinlendiriyoruz.
- Soganı rendeliyoruz ya da rondodan geçiriyoruz ve içine bir havlu kağıt serdiğimiz süzgeçte bekletip suyunu alıyoruz ( 15 dakika yetiyor)
- soğan posasını da katıp, tekrar yoğuruyoruz ve pişiriyoruz.
Afiyet olsun
)