View Single Post
Eski 04-08-2012, 19:49   #9
Kültigin
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-12-2011
Şehir: Csaszartoltes
Mesajlar: 140
Saygıdeğer Kelebek Çalısı,

Kıymetli öneri ve yorumlarınız için size teşekkür ediyorum. Bir numaralı alanın elenmesi tavsiyenizde sanırım haklısınız.

Aslında yandaki genç ceviz yüzünden o yerin çok uygun olmadığı benim de aklıma gelmişti. Tavsiyenize uyacağım.

İki numaralı alan da komşumun bahçesinin hemen önü. Tabii kendisiyle de konuşup iznini almak gerekecek.Daha önce iki nolu yerin hemen 1.5 metre sağ tarafında güzel bir mürdüm eriği vardı. Komşum onu "çok pislik çıkarıyor, temizlemesi zor oluyor" diye 2 yıl önce kesti.

Ağaç dikmekteki temel nedenim şu: Arabamı resimde görünen yere koyduğum zaman, gölgede dursun. Çünkü yaz sıcağında 3-4 saat durunca arabanın içi girilmeyecek kadar sıcak oluyor. Bir iki kere aşırı sıcaktan plastik CD ler eğildi, şekilleri bozuldu.

Dediğiniz gibi seçeceğim ağacın hızlı büyümesi de bir kıstas. Ancak en önemli kıstasım, köklerin yaya kaldırımını be bahçe duvarlarını bozmaması ve şemsiye gibi düz, yayvan tepelikli bir ağaç bulmam. Yani gölgesinin geniş olması. Başka deyişle; eğer aradığım diğer tüm özellikleri tutan ama hızlı büyümeyen bir ağaç bulsam ona da razı geleceğim. Tabii benim için en iyi seçim, ilk mesajdaki dört kıstasın tümünü tutturan bir ağaç seçmektir.

Ağaç dalına konacak kuşların arabaya pisleme ihtimalini düşünmemiştim. Bunu da aklımda tutacağım. Lakin çevrede çok ağaç var. Umuyorum ki, mahallenin tüm kuşları o ağaca toplaşmazlar. Bu tehlikeyi akılda tutarak projeye devam...

Arabayı biraz daha içeri alarak bina gölgesinden yararlanmamı önermişsiniz. Aşağıdaki resim ile izah edeyim. Tahmin ettiğiniz gibi aracım, benim bahçenin kapısı önünde duruyor. Ekteki yeni resimde 2 numara ile işaretlediğim yeşil kapı benim bahçeye açılan kapı. Sonrasındaki 3 ile işaretli gölgeli beton yol tahmini 30-35 metre ve benim bahçemin içinde. Bir nolu beyaz kapılı yer ise kapalı garajım. Ondan başka resimde tam görülemeyen 2 tane daha kapalı garajım var zaten. Benim ihtiyar Toyota normalde geceleri garajda, serin yerde uyuyor.
Gündüz ise çıkarıp kapının önüne koyuyorum ki, araba lazım olduğunda içeri-dışarı, kapı aç kapı kapa, kilit aç, kilit tak rutinlerini her gün defalarca tekrar etmeyeyim.

Asıl sorun ise, resimde görülmeyen, iki adet köpeğim de garaj ile dış kapı arasında duruyorlar. Dolayısı ile yeşil kapıyı hep kapalı tutmam şart. Yani sabah arabayı garajdan çıkarırken önce köpekleri bir başka alana kapatıyorum. Sonra kilit/kapı aç kapa işlerine girişiyorum.

Kısacası, arabayı gölgeleyecek bir ağaç, bana şu kolaylığı sağlayacak : Sabah bir kez aracı dışarı çıkarıp gölgeye koyacağım. Sonra gün içinde sağa sola gidip geldikçe arabam gölgede duracak. Akşam tekrar garaja koyacağım. Oh...!!! Ben rahat, köpekler rahat, Toyota rahat.

Ek olarak evime, bahçeme, dünyama oksijen, ferahlık ve güzellik de katacak. Bu da cabası.

Eh olmadı, aradığımı bulamazsam artık son önerinizi değerlendireceğim. Teşekkür ve selamlar.

Eklenen Resimler
 
Kültigin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön