View Single Post
Eski 04-08-2012, 16:59   #8
kelebek çalısı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
1 numaralı alanı şimdiden ağaç dikimi açısından elemenizi öneririm. Ceviz ağacı ile arası çok yakın olacağından uygun olmayacağını düşündürüyor. 2 numaralı alan uygun görünmekte, tabi fotoğraf karesine sığan manzarayı baz alırsak.

İlk mesajınızdaki kriterlerinizi okuduğumda daha ziyade arabanızı mı yoksa çevredeki yapı stoğu veya beton/asfalt alanları mı korumak istediğinizi anlayamadım İkisi bir arada en uygun ağaç hangisidir acaba, bir de göreceli olarak hızlı büyümesi sorunu var. Ayrıca iklim olarak da kısıtlanan seçeneklere baktığımızda hangi ağaca karar vereceğinizi ilgiyle takip edeceğim.

Ayrıca ağacın dallarına konması muhtemel kuşların arabanızı kirletme olasılığı dahilinde araba cilanızın asidik kuş pisliği karşısında zarar göreceğini de belirteyim.

Bence en güzeli arabanızı biraz daha içeri alarak bina gölgesinden faydalanın ya da tente veya daha kapsamlı bir garaj için çatı ile kapatın ve numaralandırılmış alana da çevrenizde sağlıkla yetişen, iklimin koşullarına dayanıklı olduğunu bildiğiniz kısacası sık tercih edilen mutlu mesut yaşayacak bir ağaç dikin. Siz belki ihtiyacınızı gidermemiş olursunuz ama en azından doğayı mutlu etmiş olursunuz.


Not: Arabanızın ilerisindeki kısım size mi ait bilmiyorum fakat başkasına ait bir kapının önüne park etme olasılığınızın düşük olması sebebiyle dolayısıyla sizin mülkünüz olduğunu sandığım o bölgeyi park alanı olarak seçmenizi önerdim. Bilmediğim bir konuda öneride bulunduğumun farkındayım.


Düzenleyen kelebek çalısı : 04-08-2012 saat 17:03 Neden: not
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön