View Single Post
Eski 31-07-2012, 23:51   #68
Blacksoul1903
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-02-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 130
Herkese iyi geceler dilerim. Aşağıda bu sene yapmış olduğum kabuk altı aşılardan tutanları paylaşıyorum. Tahminen 25-30 adet civarında yapmış olduğum bu aşılardan sadece 2 tanesinin tuttuğunu da ayrıca belirtmek isterim. Bu aşıları 5 yaş üstü (5-10-25) ceviz ağaçlarına yapmıştım.

Bunlar 3 mayıs tarihinde yaptığım aşıların ilk halleri. Ağacın kabuğunda U biçiminde oyuk açtıktan sonra aşı kalemini önden ve arkasından traşlayarak çok traşlanan kısmı ağacın iç tarafına gelecek şekilde bu oyuğa yerleştirdim. Ağacın oyuğundan açılan kabuğun bir kısmını kesip aşı kaleminin traşlanan kısmı üzerine örtüp küçük bir çivi yardımı ile sabitledim. Daha sonra aşı kaleminin üstünü ve aşı ile kabuğun arasında kalan boşlukları aşı macunu ile kapattım. En son aşama olarak da "sutut" malzemesi ile kalemin tamamını boyadım.




Aşağıdaki resimler ise yapılan aşıların son halleri. Sadece iki tanesinin tutması gerçekten üzüntü verici. Fakat bunu ilk defa deneyen bir amatör olarak %5-10 luk bir oran bile gelecek için umut verici.





Şimdiki hedefim elimde olan 150 kadar 1 yaşındaki ceviz fidanıma dilcikli aşı ile chandler kalemi aşılamak. Bu sene yapmış olduğum 10 kadar dilcikli aşı yönteminde %0 başarı ortalaması yakalamam bu konudaki azmimi kesinlikle etkilemeyecek. Her türlü bilgi ve öneriye açığım. Herkese saygılar, sevgiler.

Blacksoul1903 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön