View Single Post
Eski 30-07-2012, 21:34   #50
kartal124
Ağaç Dostu
 
kartal124's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 637
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Sıcaklık artışı önemli bir etken. Sürekli sıcak popülasyonların hızlı artmasına sebep oluyor.

Bugünkü kontrolde, seradaki fasulye adasında canlı kırmızı örümcek göremedim. Salatalıkta canlı ergin göremedim ama yumurtadan yeni çıkmış larva ve nimf formunda canlı gördüm. Epey yumurta var.

Belki daha erkendir ama Neemazal + Gülleci bulamacı karışımı erginleri kolayca öldürdü ama yumurtaları etkilemedi.

Bu durumda bu adalardaki salatalık ve fasulyeden vaz geçeceğim. Yumurtaların hepsi bir hafta içinde çatlamış olacak. Sıcak yüzünden bugünün larvaları bir hafta sonra yumurtlayacak. Hergün ilaç yapmak pratik değil ve direnç kazanması muhtemel.

En iyisi bulaşık ne varsa söküp yakmak, boş adaları ve etrafını yumurtalardan temizlemeye odaklanmak olacak galiba. Pürmüz ile yüzey temizliği yapmayı düşünebilirim.
Sayın Meyvelitepe,
Haklısınız çok dirençli bir zararlı kırmızı örümcek, çok sık döl verdiği için direnç kazanma yetisi de olağanüstü yüksek.Ben istila ettikleri alandaki tüm bitkilerimi defalarca ilaçlamama rağmen başa çıkamadım.O bölgedeki tüm bitkileri yapraksız kalıncaya kadar budadım.Bir ay sonra yeni yapraklar çıktı, hala tek tük rastlıyorum bu zararlılara, gerçekten mücadelesi en zor olan zararlılardanmış kırmızı örümcekler.

kartal124 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön