View Single Post
Eski 29-07-2012, 20:41   #16
rodoslu
Ağaç Dostu
 
rodoslu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 259
İncir reçelini ben de çok yaparım. Bazı arkadaşların da belirttiği gibi 1-2 kere kaynatmak yeterli olmaz ben 3-4 kere kaynatıyorum.

Ayrıca reçelin kıvamı incirine göre değişiyor. Şöyleki, reçeli her halukârda ham incirden yapıyoruz. Fakat, aşılı (pazarlardan alıp yediğimiz) incirin ham halinden yapılırsa içi çekirdekli ve etli olduğu için incirler yumuşak düşebiliyor.

Aşısız (doğada kendi kendine büyüyen) incirden yapıldığı zaman adeta kıtır kıtır oluyor. Zaten aşısız incir aşılıya göre daha küçük ve içi boş oluyor, daha sert olduğu için yumuşak düşmüyor. 3-4 taşım kaynattıktan sonra şekerle buluştuğunda şeffaf ve kıtır bir hal alıyor.


Düzenleyen rodoslu : 30-07-2012 saat 00:53
rodoslu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön