View Single Post
Eski 28-07-2012, 17:32   #4
sakagun
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Evet, Kastamonu'lu arkadaşımdan 1 hafta boyunca yoğurtlu karışıma un koymadan bekletildiğini öğrendim. 1 hafta sonunda un katılıp yoğrulup 2 gün kabarması bekleniyormuş. Kabarma bittiğinde buzdolabına boş yoğurt kaselerine alınıyormuş. Buzdolabında da kabarmaya devam ediyormuş.

Ben yoğurt ve un hariç tüm malzemeyi katı meyve sıkacağından geçirdim. Sonra içine tarhana otu ekledim. Elde ettiğim sıvıyı yoğurtla karıştırdım. Üzerini bir tepsiyle kapattım. Her gün aklıma geldikçe karıştırıyorum.

Domates, sivri biber, kırmızı biber, dereotu, maydanoz, soğan, nane bahçemden. Bu sene hep turuncu domates ekmişim. Sanırım tarhananın rengi biraz soluk olacak. Pişirirken salça katar, renklendiririm.

Eklenen Resimler
 
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön